Založ si blog

Čím si Európa získala takú veľkú pozornosť radikálov ? ? ?

Dobrý deň, moje meno je Juraj Glonek a pridávam sem jeden blog ohľadom vecí, ktoré sa udiali v poslednom období a čo s čím ma súvis. Všade teraz vidím, ako všetci nadávajú na migrantov, že to je všetko kvôli nim a podobne. Čiže nenávisť sa stále zvyšuje a vidina mieru sa nám týmto ešte viac vzďaľuje.

Vidím statusy na facebooku od mojich priateľov, že toto ste chceli keď ste sem pustili migrantov, vidím nenávistné komentáre a všetci vlastne komentujú len dôsledky. Nikto sa bohužiaľ nestopne a nepozastaví sa nad príčinami.

Čím si Európa získala v posledných rokoch takú veľkú pozornosť týchto radikálnych skupín a prečo sa zintenzívnili útoky v oblasti EÚ? Ja osobne, keď sa nad tým zamyslím, tak odpoveď je jasná. Stále väčšia angažovanosť týchto krajín v tých akože mierových misiách, ktoré sa tu za posledné roky odohrali hlavne na území Afriky.

Napríklad Francúzsko je multikultúrna krajina, takže tam je jasné, že bude žiť viac kultúr, viac náboženstiev, jednoducho bude tam viac rozdielnosti. Ja si ale myslím, že toto je veľmi dobre, keďže každí človek sa má čo z inej kultúry učiť, prípadne každé vierovyznanie je rozmanité, takže aj tam je priestor na stále vzdelávanie sa a môžeme si brať od druhých to dobré. Bodaj by to tak bolo, iba to dobré.

Určite nie je dobré, keď prúdia na územie iných štátov ľudia s falošnými, prípadne žiadnymi pasmi a len tak si prebiehajú hranice. Toto je pre svet prvý záblesk skazy, keďže určite sloboda ľudu a sloboda slova je u mňa na prvom mieste, ale všetko musí mať určité hranice a mantinely. Byť solidárny a humanistický je pekné, ale pokiaľ sa nezavedú určité celoplošné pravidlá na ktorých sa všetky krajiny zhodnú a budú sa riadne dodržiavať, tak sa určite nikam neposunieme.

Nechcem tu ťahať politické názory, ale siať do ľudí zrnká strachu je ten najlepší spôsob ovládania ľudskej mysle. Premiér Fico, ktorý dosť často toto spomína ako super sme tu všetci ochránení a na všetko pripravení je podľa mňa mylná predstava. Keď bude chcieť niekto spraviť niečo podobné ako vo Francúzsku aj tu, tak to spraví. Násilné prerozdeľovanie migrantov a povinné kvóty sú veľká hlúposť na tom sa asi všetci zhodneme. Ten posledný výrok, že budeme monitorovať každého moslima na Slovensku to ani nepotrebuje komentár.

Predstavme si to ale z druhej strany. Vždy nám média prinesú mená tých atentátnikov (teda vo väčšine prípadov), ale nikdy sa nedozvieme ich životné osudy. Poviem teraz aj niečo úplne hypotetické, ale skúste si to len predstaviť. Ešte pred pár rokmi, keď nebolo okolo tejto migrácie a migrantov taký ohlas, tak si predstavme, že Amerika + Európske mocnosti bombardovali nejakú africkú krajinu, pri náletoch prípadne pri pozemných operáciach zahynula celá rodina nejakého človeka, tak čo má ten človek robiť? Čo by ste robili vy bez rodiny, bez práce, bez peňazí, bez bývania a v úplne zničenej krajine? Podľa mňa sú dve možnosti. Buď sa snažíte z tej krajiny čo najrýchlejšie dostať, utiecť za každú cenu, alebo sa pridáte k nejakej radikálnej skupine, ktorej veríte že vás ochráni a nahrádza vám v úvodzovkách tú vašu pôvodnú rodinu.

Viete, vojna nie je riešenie a história nám to ukazuje stále dookola a dookola a my stále robíme to isté a tie isté chyby. Niekto si zmyslí, že aha tam vládne diktátor, tak musíme ísť tú krajinu zachrániť a priniesť tam demokratický systém. Čo je to preboha za hlúposť? Ako si môže jedna krajina zmyslieť, že len preto, že tam vládne diktátor, prípadne nejaký človek čo im je proti srsti, tak tam spravíme vzdušné nálety a pozemnú intervenciu. Európa sa začala bohužiaľ do tohto viac angažovať a viac pomáhať týmto nezmyselným ničením krajín a ich destabilizácií.

Muammar Khaddáfi už pred tým čo sa odohralo v Líbyi varoval ľudí, že sa musia pripraviť na túto vlnu migrantov. Bolo im zase ale nahovorené, že to sa zvládne a nemusia sa ničoho báť a že stačí iba zvrhnúť diktátora a o všetko ostatné sa postará Amerika v súčinnosti s Európu. Vidíme ako to tam vyzerá teraz. Takisto vojna v Iraku, ktorej hlavný dôvod bolo zvrhnutia diktátora a hľadanie nejakých uránových hlavíc a podobne. Amerika sama dnes už priznáva, že nič také sa tam nikdy nenašlo. Prečo si ľudia stále potrebujú vytvárať nepriateľov aj za cenu ľudských životov a zničenia krajín? Ja v tom vidím moc a peniaze. Možno to tak nie je, ale toto je môj osobný názor.

V Afrike zahynuli milióny ľudských životov a nikto to ako keby ani neriešil. V mainstreamových médiach bol o tom jeden článok, jedna dokrútka a hotovo. Teraz sa stalo niečo v Európe a celý deň bolo mimoriadne spravodajstvo a dokonca ešte aj teraz, pár dní od tohto hrozného činu sa tomu venuje veľká pozornosť. Všetci na sociálnych sieťach sú pod rúškom francúzskej vlajky a podobne. Terorizmus je hrozný a títo extrémisti aj keď budú exemplárne potrestaný, tak sa nič nevyrieši, lebo oni išli do toho s tým, že nemajú čo stratiť.

Treba začať prostriedky, ktoré míňame na vojny a vytváranie nepokojov v iných krajinách použiť na vzdelávanie, potlačenie chudoby, naozajstné mierové misie, ktoré budú pomáhať ľudom napr. liečiť choroby a podobne. Treba si navzájom pomáhať a nie si ničiť krajiny. Neverím tomu, že sa niekto len tak rozhodne stať sa extrémistom sám od seba. To je veľmi malé percento. Väčšinou sú to frustrovaní mladí ľudia, ktorí už stratili všetko a pre nich už aj ich život stratil hodnotu.

Najviac na útokoch na tieto miesta ako je Irak, Líbya a podobne sa z Európy angažovalo Francúzsko a Veľká Británia, takže sa potom nemôžeme čudovať, že útoky extrémistov budú smerovať práve na tieto miesta. Keď prestaneme s bezdôvodným ničením ostatných slabších krajín, tak sa prestanú diať aj tieto veci. Nenávisť podnecuje zase iba ďalšiu nenávisť. Treba byť solidárny a humanistický predtým než sa začne niekde vojna a treba vždy prehodnotiť aj následky týchto intervencií.

Toto je môj pohľad na momentálne dianie vo svete. Budem rád, ak pod komentármi nižšie budeme diskutovať o tom, ako zlepšiť tento svet a nie len prinášať ďalšie vojny a ďalšiu nenávisť voči určitým náboženstvám, určitým národom a ďalším veciam v 21. storočí, v modernom svete, keďže ako určite uznáte, sme na prahu ďalšej svetovej vojny.

Manipulačný stroj

14.03.2017

Dobrý deň, dnes by som sa vám rád prihovoril o tom, čo už sa naozaj nedá prehliadať. Nejde tu ani tak o to, čo, kto, kde si nakradne, ale skôr akým spôsobom. Politici v koalícií absolútne stratili zábrany a to nie ako napríklad v Českej republike, kde tiež sem tam vypláva na povrch nejaká kauza, ale u nás každý jeden deň. Ľudia sa bezmocne prizerajú, vrchnosť je stále [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

jurajglonek

Na tejto stránke budem uverejňovať moje pohľady na dané témy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3382x
Priemerná čítanosť článkov: 1691x

Autor blogu

Kategórie